המועצה החליטה להדביר פעם נוספת את כל עצי התמר והדקל הקנרי הנמצאים בתחום המועצה כנגד חדקונית הדקל האדומה.

המועצה המקומית עומר החליטה להדביר פעם נוספת,  את כל עצי התמר והדקל הקנרי הנמצאים בתחום המועצה כנגד חדקונית הדקל האדומה.
חדקונית הדקל האדומה הינה חיפושית הנחשבת לאחד המזיקים הקשים לטיפול. המזיק בעייתי משום ששלבי הנגיעות הראשונים אינם ניתנים לגילוי.
עץ תמר מצוי הנפגע מהחדקונית מפיל את קודקודו ללא סימנים מקדימים, בדקל הקנרי הנגיעות מתבטאות בהתייבשות הכפות ללא קריסת העץ.
חדקונית הדקל האדומה נמצאת באזורי גידול התמר ודקלי הנוי לאורך חופי הים התיכון. כיום מזיקה בעיקר לדקל הקנרי. חדקונית הדקל לא פוגעת בדקל הוושינגטוניה ולכן וושינגטוניות לא יודברו.
החדקונית מתפשטת בעיקר ע"י העברת דקלי נוי וצמחים נגועים ממקום למקום.
זחלי החדקונית מכרסמים בתוך הגזע ובכתר הדקל וגורמים לנזק קשה – עד כדי נפילת כותרות ועצים שלמים, דבר המסוכן עוד יותר באזורים עירוניים.
חדקונית הדקל האדומה היא חיפושית חומה עם חדק מוארך ובולט. אורכה כ-3 ס"מ. היא מטילה בקודקוד הדקל כ 300-500 ביצים, בכל הטלה.
החדקונית בעלת גלגול מלא (ביצה, זחל, גולם, בוגר). הזחל הינו באורך 3 ס"מ, ללא רגליים, בצבע צהוב עם ראש חום מבריק. הגולם נראה כסבך של סיבים צפופים בצבע חום כהה (דומה לעלי גפן ממולאים).
תושב אשר בחצרו נמצא עץ תמר או דקל קנרי,  שנפגע ע"י חדקונית הדקל, מתבקש לעדכן את מוקד 106 או לציין זאת ולפקסס ל 08-6291110.
בזכות ההדברה הקודמת שביצענו הצלנו עשרות עצי דקל.

נשלח ב בעומר, ידיעון, כללי