המועצה המקומית עומר החליטה להדביר את כל עצי התמר והדקל הקנרי הנמצאים בתחום המועצה.

המועצה המקומית עומר החליטה להדביר על חשבונה את כל עצי התמר והדקל הקנרי הנמצאים בתחום המועצה.
חדקונית הדקל האדומה הינה חיפושית הנחשבת לאחד המזיקים הקשים לטיפול. המזיק בעייתי משום ששלבי הנגיעות הראשונים אינם ניתנים לגילוי.
עץ תמר מצוי הנפגע מהחדקונית מפיל את קודקודו ללא סימנים מקדימים, בדקל הקנרי הנגיעות מתבטאות בהתייבשות הכפות ללא קריסת העץ.
חדקונית הדקל האדומה נמצאת באזורי גידול התמר ודקלי הנוי לאורך חופי הים התיכון. כיום מזיקה בעיקר לדקל הקנרי.
החדקונית מתפשטת בעיקר ע"י העברת דקלי נוי וצמחים נגועים ממקום למקום.
זחלי החדקונית מכרסמים בתוך הגזע ובכתר הדקל וגורמים לנזק קשה – עד כדי נפילת העץ – דבר המסוכן עוד יותר באזורים עירוניים.
חדקונית הדקל האדומה היא חיפושית חומה עם חדק מוארך ובולט. אורכה כ-3 ס"מ. היא מטילה בקודקוד הדקל כ-300-500 ביצים, בכל הטלה.
החדקונית בעלת גלגול מלא (ביצה, זחל, גולם, בוגר). הזחל הינו באורך 3 ס"מ, ללא רגליים, בצבע צהוב עם ראש חום מבריק. הגולם נראה כסבך של סיבים צפופים בצבע חום כהה (דומה לעלי גפן ממולאים..).
המועצה המקומית עומר, שכרה קבלן הדברה מוסמך במטרה להדביר את כל עצי הדקל בשטחים הציבוריים והשייכים למועצה.
המועצה המקומית עומר החליטה להדביר על חשבונה את כל עצי התמר והדקל הקנרי, תושבים אשר בחצרותיהם גדלים עצי תמר או דקל קנרי מתבקשים לעדכן את מוקד 106, קבלן ההדברה יגיע וידביר את העצים על חשבון המועצה. לפרטים נוספים ניסים ניר דובר המועצה.